Карфиол със сос от сирена

Карфиол със сос от сирена Лакомник

Изкусителен и лесен обяд за 30 минути

Карфиол със сос от сирена
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г карфиол

40 г масло

2 1/2 ч.л. брашно

2 ч.ч. топло мляко

2/3 ч.ч. кашкавал

1/2 ч.ч. настърган пармезан

1/3 ч.ч. орехи, почистени и леко запържени

2/3 ч.ч. хлебни трохи

2 с.л. магданоз, наситнен
1 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Сварете в подсолена вода карфиола за 3-5 минути, изцедете и сложете в намаслена тава. Разтопете маслото, прибавете брашното и гответе за 2 минути при постоянно бъркане. Постепенно на тънка струя, при постоянно бъркане добавете млякото и гответе за 2 минути, докато се сгъсти и няма бучки. Отнемете от огъня, прибавете кашкавала, половината от пармезана, подправете на вкус и залейте с горещия сос карфиола. Смесете орехите, хлебните трохи, магданоза, останалия пармезан, разбъркайте и поръсете с тях ястието. Запечете за 20 минути или до готовност.

Още по темата
Още по темата
Суфле от карфиол
В намазани с масло огнеупорни купички разпределете морковите, нарязани на кубчета, и карфиола. Разбитите яйца смесете с останалите продукти и залейте зеленчуците....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц