Карфиол със сос от сирена

Изкусителен и лесен обяд за 30 минути


Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200 градуса. Сварете в подсолена вода карфиола за 3-5 минути, изцедете и сложете в намаслена тава. Разтопете маслото, прибавете брашното и гответе за 2 минути при постоянно бъркане. Постепенно на тънка струя, при постоянно бъркане добавете млякото и гответе за 2 минути, докато се сгъсти и няма бучки. Отнемете от огъня, прибавете кашкавала, половината от пармезана, подправете на вкус и залейте с горещия сос карфиола. Смесете орехите, хлебните трохи, магданоза, останалия пармезан, разбъркайте и поръсете с тях ястието. Запечете за 20 минути или до готовност.
Още по темата

В намазани с масло огнеупорни купички разпределете морковите, нарязани на кубчета, и карфиола. Разбитите яйца смесете с останалите продукти и залейте зеленчуците....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп