Телешко с грах
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът се нарязва на дребно и заедно с нарязаното на порции месо се задушава в част от мазнината. Когато лукът омекне, се прибавят разреденото в малко вода доматено пюре и червеният пипер. Посолява се на вкус. Добавя се вода, колкото да го покрие месото. Вари се 10–15 минути под капак на умерен огън.
В останалата мазнина отделно се задушава грахът. Когато омекне, се прибавя към месото. Варят се десетина минути и се добавят обелените и нарязани на дребно червени домати. Задушава се още 15 минути. При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и копър.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп