Задушени пържоли

Вкусна идея за балансиран обяд или вечеря


Начин на приготвянe
Начукваме месото, поръсваме го със сол и го оставяме да престои 30 мин. В по-голяма тенджера сипваме олиото и на среден огън запържваме свинското. След като го изваждим, слагаме предварително нарязания на ситно кромид лук и морковите, нарязани на кубчета. Задушаваме зеленчуците още 5 мин. и добавяме 1 с.л. брашно, което трябва да добие златист цвят. Връщаме пържолите в тенджерата и заливаме с 2 ч.ч. бяло вино. Разбъркваме, похлупваме с капак и оставяме да ври на тих огън около 30 мин. Сервираме с ориз-пилаф, картофено пюре или пържени картофи и салата според сезона.
Още по темата

Счукайте на ситно дафиновите листа заедно със семената от магданоза и солта. Намажете от всички страни пържолите със зехтин, горчица и ги оваляте в подправките....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп