Задушени пържоли

Задушени пържоли Лакомник

Вкусна идея за балансиран обяд или вечеря

Задушени пържоли
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пържоли от врат

½ ч.ч. олио

1 глава кромид лук

4 моркова

1 с.л. брашно

2 ч.ч. бяло вино

сол

черен пипер

риган 

Начин на приготвянe

Начукваме месото, поръсваме го със сол и го оставяме да престои 30 мин. В по-голяма тенджера сипваме олиото и на среден огън запържваме свинското. След като го изваждим, слагаме предварително нарязания на ситно кромид лук и морковите, нарязани на кубчета. Задушаваме зеленчуците още 5 мин. и добавяме 1 с.л. брашно, което трябва да добие златист цвят. Връщаме пържолите в тенджерата и заливаме с 2 ч.ч. бяло вино. Разбъркваме, похлупваме с капак и оставяме да ври на тих огън около 30 мин. Сервираме с ориз-пилаф, картофено пюре или пържени картофи и салата според сезона.

Още по темата
Още по темата
Свинска пържола в сос от касис
Счукайте на ситно дафиновите листа заедно със семената от магданоза и солта. Намажете от всички страни пържолите със зехтин, горчица и ги оваляте в подправките....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц