Свинска пържола в сос от касис

Свинска пържола в сос от касис Лакомник
Свинска пържола в сос от касис
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг свинско месо за пържоли

2-3 дафинови листа

1 с.л. морска сол

1 с.л. семена от магданоз

2 с.л.горчица

1 с.л.зехтин

За соса:

200 г касис

100 мл червено вино

2 с.л.коняк

сок от ½ лимон

100 г масло

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Счукайте на ситно дафиновите листа заедно със семената от магданоза и солта. Намажете от всички страни пържолите със зехтин, горчица и ги оваляте в подправките. Оставете месото да престои една нощ с маринатата. След това ги извадете за 30 минути на стайна температура и ги изпечете във фурната за 25 минути на 230 градуса, намалете температурата на 160 и ги оставете още 40 минути. Извадете готовото месо да изстине за няколко минути.

В мазнината в която сте пържили месото прибавете ½ чаша вода. Оберете добре всичко което се е събрало от тигана и когато се стопли добре прецедете бульона. Прибавете виното, лимоновия сок, половината от касиса, коняка и варете соса за около 5-7 минути. Отстранете от огъня и прибавете малко масло, разбъркайте добре, подправете с черен пипер и сол, добавете и останалата част от касиса. Сервирайте пържолите като ги залеете със соса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц