Желиран сладкиш с боровинки

Изкусителен сладкиш с нежно съчетание на вкусове


Начин на приготвянe
Яйцата се разбиват със захарта на пяна. След това внимателно се добавя брашното. Изсипва се в намазнена тортена форма и се пече на 180С. След като се извади от фурната се оставя напълно да изстине. Желатинът се разтваря в хладката вода и се оставя настрани. Сметаната се разбива. Добавят се изварата и захарта и отново се разбива. Желатинът се разтопява на котлона, оставя се леко да изстине и внимателно се добавя към крема, като непрекъснато се бърка. Блатът се оставя във формата. Върху него се разпределят боровинките. Отгоре се изсипва кремът. Прибира се в хладилника да стегне кремът. Гарнира се по желание.
Още по темата

Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се захарта на малки порции и разбиването продължава, докато сместа се сгъсти. Добавя се лимоновият сок и се разбърква...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп