
Страхотен арабски десерт




Маята и захарта се разтварят в 50 мл топла вода. Маслото се разтопява. Три яйца се разбиват с киселото мляко. Добавя се маята и се разбърква. Налива се маслото. Малко по малко, при постоянно бъркане се сипва от брашното, докато се получи меко тесто. Тестото се прехвърля в намазнена купа и се покрива с фолио за свежо съхранение. Оставя се да втаса. Брашното за плънката се запича на сух тиган, до златисто. Дърпа се от огъня. Добавят се захарта, разтопеното масло, нарязаните ябълки, канелата и ванилията. Разбърква се, до получаването на трохи. Втасалото тесто се разделя на четири части. Всяко парче се разточва в правоъгълна форма върху набрашнен плот. Отгоре се поръсва от плънката. Завиват се рула, които се режат на шайби. Подреждат се в намазнени тави с разреза нагоре. Завиват се и се оставят да втасат. Мажат се с две разбити яйца. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 20-30 мин.

