Елда със зеленчуци на Ирен Кривошиева

Елда със зеленчуци на Ирен Кривошиева Лакомник
Елда със зеленчуци на Ирен Кривошиева
Автор:Лакомник

Актрисата Ирен Кривошиева в последните години коренно е променила начина си на  хранене. Тя дълги години живееше в Щатите и не отдавала никакво значение с какво се храни. След като се прибира в България започва да води здравословен начин на живот. Храни се почти изцяло със зеленчуци, рядко яде месо. За Ирен готвенето е удоволствие и обичада експериментира.

Необходими продукти:

250 г елда

2 глави лук

2 бр. чушки

5 бр. домати

1 стрък праз

1 с.л. зеленчуков бульон на прах

1 с.л. соев сос

4 с.л. олио

сол, черен пипер, червен пипер

Начин на приготвяне:

Елдата се измива и се кипва във вода (500 мл), посолява се леко, намалява се огънят и се оставя да къкри 20 минути. Нарязват се зеленчуците на ситно, доматите на кубчета. Запържват се в олиото за няколко минути, най-накрая се добавят доматите. Долива се чаша вода и се слагат бульонът, соевият сос и подправките. Оставят се да поврят 5-10 минути. Елдата се отцежда и се слага в ястието. Престоява, колкото да поеме ароматите и се сервира горещо.

Още по темата
Още по темата
Пикантно пилешко на Ирена Милянкова
Манекенката Ирена Милянкова се грижи заедно с мъжа си за вечерята на цялото семейство. Ирена готви почти всеки ден, но не смята това за геройство, а за обикновено...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц