Манекенката Ирена Милянкова се грижи заедно с мъжа си за вечерята на цялото семейство. Ирена готви почти всеки ден, но не смята това за геройство, а за обикновено задължение на всяка майка. Милянкова винаги се старае да има разнообразна храна у дома, поне веднъж в седмицата сервира риба, а червено месо приготвя по-рядко.
Необходими продукти:
5 бр. пилешки гърди
50 мл олио
1 с.л. едър лют червен пипер
2 с.л. соев сос
2 с.л. кафява захар
2 ск. чесън стар
1/2 ч.л. сол
черен пипер млян
лук кромид пресен
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото на късове. Сложете в купа. Овкусете със всички останали продукти (без пресния лук) и разбъркайте добре. Оставете да се маринова така 3 часа. После подредете късчетата в тава върху хартия за печене. Върху тях разпределете останалата марината в купата. Печете на 180 С около 20 минути. При сервиране гарнирайте с наситнен пресен лук.