Патешко филе с фъстъци на Силвия Кацарова

Патешко филе с фъстъци на Силвия Кацарова Лакомник
Патешко филе с фъстъци на Силвия Кацарова
Автор:Лакомник

Певицата Силния Кацарова е сред най-изявените кулинарки в естрадната гилдия. Колегите й често обичат да се отбиват изненадващо на гости, за да похапнат от вкусните й гозби.

 

Необходими продукти:

3 парчета патешко филе

2 с.л. фъстъчено масло

сол

черен пипер

За маринатата:

1 връзка кориандър

2 глави лук

2 с.л. соев сос

1 ч.л. мед

За фъстъчения сос:

1 кутия (250 мл) кокосово мляко

100 г фъстъци

1 ч.л. захар

1 щипка сол

1 щипка чили

1 с.л. соев сос

200 г манатарки

1 с.л. масло

сол

черен пипер

2 глави червен лук

1 с.л. брашно

2 червени чушки

връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Измиваме гъбите и ги режем на парченца. Обелваме лука, и него режем на едри шайби. Чушките се режат на ленти, а месото на 3 филета. Продуктите за марината се слагат в дълбока купа и се разбъркват със соевия сос. Месото се намазва с марината и се оставя за 30-40 минути в нея.

Фъстъчен сос:

Фъстъците се смилат с миксер. Кокосовото мляко се сипва в тенджера, добавя се нарязаният на ситно магданоз, другите подправки за соса и разбитото в малко студена вода брашно. Вари се 15 минути на слаб огън с постоянно бъркане. Загряваме фурната на 220 градуса и слагаме в тавичка маринованото месо като предварително го посоляваме и поръсваме с пипер. Отгоре слагаме бучки масло. Печем 4-5 минути, обръщаме месото и допичаме при 200 градуса за 20 минути. След това го изваждаме и завиваме в алуминиево фолио и оставяме за 10 мин. на ръба на печката. През това време задушаваме гъбите, лука и чушките в мазнината от печеното месо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц