Елда със зеленчуци
Бързо, полезно и много вкусно предложение за обяд
Приготвяне
35 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Елдата се измива и се кипва в 500 мл вода, посолява се леко, намалява се огънят и се оставя да къкри 20 минути. Нарязват се зеленчуците на ситно и се запържват в олиото за няколко минути. Долива се чаша вода и се слагат бульонът, соевият сос и подправките. Оставят се да поврят 5-10 минути. Елдата се отцежда и се слага в ястието. Престоява, колкото да поеме ароматите и се сервира горещо.
Още по темата
Нарежете свинското и го запържете, прибавете ситно нарязаните моркови и лук, добавете лютеницата, кетчупа, подправете и разбъркайте. Ако е твърде гъсто добавете малко...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп