Еврейски пълнени палачинки

Еврейски пълнени палачинки Лакомник

Нестандартно предложение за лек обяд

Еврейски пълнени палачинки
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

Смес за палачинки:

3 яйца

чаша вода

0,5 чаша мляко

¼ чаша захар ( за палачинки със сладка плънка)

щипка сол

1,5лъжица олио

1,5 чаша брашно

Плънка с извара:

400 г извара

3 жълтъка

2 лъжици захар

½ лъжички ванилова захар

0,5 чаша намокрени стафиди

Гъбена плънка:

500 г пресни гъби (шапките), напр. манатарки

1,5 чаша нарязан лук

чаша вода

4 лъжици брашно

4 лъжици маргарин

сол, пипер

Начин на приготвянe

В приготвената голяма купа излейте водата и млякотo. Разбийте яйцата и хубаво разбъркайте. Добавете захарта (при сладка плънка), сол и олио. Внимателно разбъркайте. Постепенно прибавяйте брашното, така, че докато бъркате да получите тесто без бучки и с консистенция на заквасена сметана. Пържете в тиган с добре загрято олио. Върху тигана поставяйте толкова смес, че да покрие с тънък слой цялата повърхност на тигана. Обърнете палачинката на другата страна когато едната страна стане златисто-кафява.

За плънката с извара разбъркайте с миксера всички съставки освен стафидите до получаване на гладка консистенция. Добавете стафидите и разбъркайте.

Сипвайте около 4 лъжички на палачинка.

За плънката с гъби загрейте маргарина на тигана. Запържете малко лука.

Нарежете гъбите на ленти и добавете към лука и задушете. Добавете брашното и разнесете да не се получат бучки. Постепенно добавяйте вода.

Добавете сол и пипер по вкус. Задушете до сгъстяване. Слагайте по 2 лъжички от плънката върху палачинка.

Още по темата
Още по темата
Картофени палачинки с мус от круша
Почистете крушите и разрежете всяка на 4 части, като отделите сърцевината. След това ги нарежете на филии и ги сложете в тенджера заедно с лимоновия сок, бялото вино,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц