Домашни кифлички с мармалад
Класически вариант на любимата рецепта за следобедното кафе
Приготвяне
60 минути
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята се разтваря в малко мляко с една лъжица брашно и се оставя 10 мин. да се надигне. След това се изсипва в останалото брашно, като се добавя останалото прясно мляко, олиото, солта и белтъците от яйцата. Замесва се меко тесто. Разделя се на две и се оставя на втаса за около 30 мин. Всяка питка се разточва на кръг и се разделя на 16 триъгълника. Всяко парче се намазва с мармалад и се навива от широката към тясната част на триъгълника. Намазва се с разбитите жълтъци, с помощта на четка. Подреждат се в намазнена тава на разстояние без да се допират. Пече се в загрята фурна на 220 градуса за 15-20 минути.
Още по темата
Млякото смесете със захарта и маята. Разбъркайте оставете настрана докато удвои обема си. За тестото в купа разбийте с миксер яйцата. Добавете олиото на части при...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп