Домашната торта на Катя
Много вкусен и ефектен, но бърз и икономичен празничен десерт
Приготвяне
30 минути
Порции
12
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В купа се смесват млякото, захарта и ванилиите и се разбъркват добре. В тортена форма с откопчаващо се дъно се изсипва малка част от млечната смес, колкото да го покрие. Подрежда се плътен ред бишкоти по дъното и върху него се изсипва 1/2 от сместа. Поръсва се 1/2 от орехите и плътен слой от портокалите. По този начин се подреждат два реда бишкоти, млечна смес, орехи и най-отгоре портокалите. Оставя се в хладилника за поне 5 часа или една нощ. Колкото повече престои, толкова по-добре, а на следващия ден е превъзходна. Бишкотите поемат част от течността на млякото, а останалата се оттича през ринга. Тортата става много лека, сочна и вкусна.
Рецептата е на редакторката ни Екатерина Костадинова
Още по темата
Разтопете леко маслото и го сложете в голяма купа. Прибавете захарта и бъркайте докато се разтвори. Прибавете брашното и продължете да бъркате, добавете жълтъка и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп