Доматена фритата с паста и сирена

Доматена фритата с паста и сирена Лакомник
Доматена фритата с паста и сирена
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

450 г паста, по избор

1 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

800 г домати в собствен сос

1 ч.л. босилек

2 ч.л. магданоз, сух

1 ч.л. риган

червен пипер на вкус

120 мл готов сос маринара или соев сос

сол на вкус

черен пипер на вкус

200 г настърган кашкавал

150 г моцарела

50 г настърган пармезан

4 яйца

Начин на приготвянe

Сварете пастата по указанията на опаковката в подсолена вода. Загрейте зехтина и запържете ситно нарязания чесън за 1-2 минути. Прибавете нарязаните на кубчета домати, добавете подправките и гответе за 5-10 минути. Прибавете половината от пармезана и отнемете от огъня. Сложете пастата в намаслена тава, залейте със соса, разбъркайте, поръсете с кашкавала, моцарелата и пармезана. Залейте с разбитите яйца и запечете коло 15 минути, докато се разтопят сирената. 

Още по темата
Още по темата
Бърза паста с босилек и чушки
Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете зеленчуците без доматите и ги поръсете със захарта и зехтина. Добавете и сол и пипер и разбъркайте. Печете ги около 10 минути...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц