Зелен фасул паприка

Зелен фасул паприка Лакомник
Зелен фасул паприка
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

450 г зелен фасул, нарязан на едро

4 с.л. масло

1 глава лук, нарязана на ситно

1 с.л. червен пипер

2 с.л. брашно

1 ч.ч. заквасена сметана

½ ч.л. сол

Начин на приготвянe

Сложете зеления фасул в тенджера с вода и гответе докато омекне на средна температура за 10-15 минути. След като е готово изцедете водата. През това време в голям тиган запържете лука в маслото за около 4-5 минути. Пасирайте брашното, червения пипер, солта и заквасената сметана. Прибавете сместа към лука и затоплете на умерена температура за 4 минути. Прибавете зеления фасул и гответе още 5 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц