Гювече „Изненада”

Гювече „Изненада” Лакомник
Гювече „Изненада”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Моника Петрова, с. Девене
Лакомник Необходими продукти

12 с.л. лютеница (домашна)

200 г телешки салам
16 кисели краставички
170 г сушеница
4 големи картофа
2 пушени кренвирша
120 г топено сирене
маргарин за намазване
150 г кашкавал
черен пипер
сол
чубрица на вкус

Начин на приготвянe

Гювечетата намазваме с маргарин. Разделяме лютеницата по 3 с.л. в гювече. Телешкият салам се нарязва на кубчета и се разделя поравно. Режем киселите краставички на жулиени и поставяме и тях. Слагаме и нарязаната сушеница. Режем картофите и ги добавяме. Поставяме и по половин кренвирш, нарязан на кръгчета, разпределяме и топеното сирене. Поставяме гювечетата в загрята на 180 градуса фурна и 5 мин преди да ги извадим, слагаме кашкавала.

Още по темата
Още по темата
Гювече със зелен фасул и кренвирши
Фасулът се нарязва и се сварява за около 15-20 минути (може да се използва и готов фасул от консерва). Лукът се нарязва на дебели полумесеци. Запържва се за 10-15...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц