Гъбена каша с праз и пиле
Апетитно и бързо предложение, което ще ви стане любимо
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пържо се запържва нарязаното на ивици пилешко филе. Празът се почиства от външните пера, измива се и се реже много на ситно. Брашното се размива в 150 мл топла вода. Добавя се надребнения праз лук. В тиган се налива 2 с.л. олио. Порсва се 1/2 ч.л. сол и съдът се поставя на включен котлон. Оставя се да се запържи за 3- 4 минути. След това съдът се оттегля. Налива се брашнената кашица. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула в една посока. Долива се 300 мл вода. Добавят се гъбите. Манджата се оставя да се готви на слаб огън. Бърка се докато не се получи гладък сос. Когато сгъсти достатъчно, се оттегля. Поръсва се със щипка червен пипер и сушена мащерка.
Още по темата
Почистената и измита птица се нарязва на порции, залива се с хладка подсолена вода и се вари до омекване на месото. Брашното се запържва в растителното масло до...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп