Пиле каша със сирене
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилешките гърди се слагат в тенджера с 1 1/2 л вода, сол, дафинов лист и черен пипер. Варят се на среден огън, като получената пяна постоянно се маха, за да се получи бистър бульон. Ситно нарязаният чесън се запържва леко в олио и към него се добавя брашното. След като то получи златист цвят, се разрежда с киселото мляко и пилешкия бульон, докато се получи еднородна гладка каша. Овкусява се с изцедения лимонов сок. Пилешките гърди се накъсват и се прибавят към ястието. Сервира се с натрошено сирене и се залива с разтопеното масло.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп