Пиле каша със сирене

Пиле каша със сирене Лакомник
Пиле каша със сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг пилешки гърди

300 г сирене

2 скилидки чесън

1/2 ч.ч. брашно

100 мл олио

3/4 ч.ч. кисело мляко

1 лимон

3 с.л. масло

1 дафинов лист

черен пипер на зърна

Начин на приготвянe

Пилешките гърди се слагат в тенджера с 1 1/2 л вода, сол, дафинов лист и черен пипер. Варят се на среден огън, като получената пяна постоянно се маха, за да се получи бистър бульон. Ситно нарязаният чесън се запържва леко в олио и към него се добавя брашното. След като то получи златист цвят, се разрежда с киселото мляко и пилешкия бульон, докато се получи еднородна гладка каша. Овкусява се с изцедения лимонов сок. Пилешките гърди се накъсват и се прибавят към ястието. Сервира се с натрошено сирене и се залива с разтопеното масло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц