Гуакамоле
Класическа рецепта от мексиканската кухня
Приготвяне
20 мин
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Авокадото се разрязва по дължина, костилката се изважда и с лъжичка се изгребва сърцевината. Смачква се до получаване на еднородна маса, но не на пюре – парченцата плод трябва да се чувстват. Лукът, доматът, лютите чушлета и целината се нарязват ситно и се смесват с авокадото. Подправя се със солта и сока от лайма. Салатата се поднася веднага, тъй като на въздуха бързо потъмнява.
Още по темата
Нарязвате тиквичките на ленти и ги изпичате на скара. Разполовявате чушките, намазвате ги със зехтин и ги изпичате. Накисвате желатина в 80 мл студена вода и го...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп