Грах с бял сос

Вкусно и бързо хапване, подходящо и за гарнитура


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Изчистваме граха и го сваряваме в малко подсолена вода, отцеждаме го. Изсипваме го в огнеупорен съд и поливаме с 2 – 3 с.л. врящо масло. Захлупваме го, за да не изстине. В 2 – 3 с.л. масло запържваме 2 равни лъжици брашно, сипваме киселото мляко и половин чаша топла вода. Сгъстяваме соса с 3 яйца, като непрекъснато го разбъркваме върху тихия огън. С него залива граха, поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и поднасяме още топъл.
Още по темата

Сипваме граха в зеленчуковия бульон и го оставяме да ври на среден огън. След 5 мин го изваждаме от бульона, който запазваме. Затопляме олиото в тенджера и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп