Изкусителни комбинации, които се приготвят бързо
Италианската паста има над 300 разновидности. Огромна част от видовете не могат да бъдат намерени у нас, но пък се продават най-популярните. Малко домакини обаче знаят от какво зависи приготвянето им, а правилата са всъщност много лесни.
Формата на пастата определя и съответния сос. Ако той е сравнително гладък и със смлени съставки като кайма и доматен сос, се поднася с тънките видове паста – спагети, талятели, фетучини. Ако е от малки парченца месо и зеленчуци се пълни в канелони или се сервира с фарфале, ротини.
Ето някои вкусни примери, които сме избрали за днешната вечеря. Те са с любимите и познати спагети, икономични са, а и ще задоволят всеки вкус – има и с кайма и месце, има и вегетариански за тези, които са на диета или постят. Добър апетит!
Спагети с класически сос "Болонезе"
Вегетариански спагети със сос песто
Постни спагети с чушки и патладжани