




Обелете доматите, нарежете и оставете в сито за около час за да изтече излишната вода.
Ако доматите са от консерва, отцедете ги добре. Загрейте 2-3 с.л. зехтин, прибавете пресованите или нарязани на дребно скилидките чесън, разбъркайте и оставете за 1-2 минути, като внимавате да не изгори. Прибавете едро нарязания лук, запържете и след това прибавете доматите, сухия босилек и три листа от пресния и мащерката. Гответе на слаб огън, до изпаряване на течността, добавете сол. Нарежете на половинки чери доматите и ги прибавете към готовия сос. Сложете спагетите в подсолена вода, когато тя заври, прибавете 1 ч.л. масло, намалете огъня. Не ги преварявайте, отцедете от водата и сложете в соса за 1-2 минути.
Сервирайте спагетите с настърган пармезан и украса от листа босилек.
