




Загрейте маслото и зехтина в касерола или голям, дълбок тиган на средно силен огън. Добавете лука, моркова, целината и сотирайте докато омекнат около 7 минути. Добавете каймата и бъркайте с вилица, така че да я разделите. Добавете 1 ч.л. сол и гответе като бъркате, за да не загори. Трябват ви около 3 минути докато месото смени цвета си. Добавете виното и оставете да къкри докато алкохолът изври. Добавете млякото и индийското орехче. Оставете на къкри докато млякото заври, около 4 минути. Добавете доматите и половината от сока им. Когато сосът започне да ври, намалете огъня съвсем, колкото да къкри соса. Гответе в непокрит съд около 3 огъня, ако сосът започне на ври. Ако сосът се сгъсти преди да е изтекло времето, добавете още от останалия доматен сок.
Сварете спагетите както е указано на опаковката (около 10 минути) във вода с малко зехтин и сол. Сипете ги в чиния за сервиране, добавете от соса и отгоре поръсете настърган пармезан.
