Телешко каре с винен сос

Телешко каре с винен сос Лакомник
Телешко каре с винен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг телешко каре

60 г масло

1 глава лук

1 скилидка чесън

сол

черен пипер

За соса:

60 г масло

1 с.л. брашно

½ ч.ч. бяло вино

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Месото се натрива с разрязаната глава лук и скилидка чесън. Поръсва се със сол и черен пипер, залива се с разтопеното масло и се слага в тавичка с 1 ч.ч. вода. Месото се пече в умерена фурна, като се полива със соса от печенето. Когато се запече добре се залива с виното и се доопича. Брашното се запържва в маслото, залива се с вода, колкото да се разбие, прибавят се сол, черен пипер и щом заври, се изсипва в тавичката. Оставя се месото да се попече в соса и се изважда от тавата. Сосът и месото се поднасят поотделно.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц