Винени телешки пържоли
Това е такава вкусотия, че ще си оближете пръстите
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пържолите се начукват и осоляват. Сланината се нарязва на малки късчета, които се слагат в тенджера, отгоре се подреждат пържолите и нарязаният лук на филийки. Задушават се в малко мазнина, докато се зачервят от двете страни. Отделно се запържва брашното в маслото, разрежда се с виното и се сипва към пържолите. Ястието се вари още 10-15 минути.
Още по темата
Котлетите се осоляват, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. Пържат се в маслото от двете страни и се изваждат. Сокът от пърженето се размесва с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп