Ванилови питки

Меки и сладки хлебчета за хапване през целия ден


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Захарта се стрива с яйцата, прибавя се размекнатото масло и отново се стрива. Налива се млякото с разтворените в него мая и сол. Прибавят се канелата, ванилинът, шафранът и старателно се обърква. На порции се прибавя брашното при непрекъснато бъркане и се замесва тесто. Меси се 25-30 минути. Оставя се да втасва на топло 35-40 минути. Разделя се на късове и от всеки се оформя питка. Ваниловите питки се нареждат в намаслена тава. Покриват се с кърпа и след 15 минути се изпичат в загрята фурна (180 С) за 25-30 минути.
Още по темата

Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп