Питки по селски
Вкусна идея за пица по нашенски
Приготвяне
40 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
От продуктите за тесто се замесва твърдо тесто, което се оставя да втаса и да удвои обема си. Разделя се на две половинки и се разточват на питки с диаметър 30-35 см. Питките се слагат в две намазани с масло тавички, като краищата им се издърпват по ръба на тавата. Върху едната пита се разстила първият вид пълнеж, а върху втората -пълнежът с наденицата. Поръсват се с олио и черен пипер и се пекат.
Още по темата
Меси се меко тесто и се оставя да втаса 1 час. Разделя се на три топки. Двете се разточват с диаметъра на тавата за печене и дебелина 1 см, а третата се разточва...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп