Пълнен шаран с ориз и лук

Пълнен шаран с ориз и лук Лакомник
Пълнен шаран с ориз и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 шаран около 2 кг

2-3 с.л. зехтин

2 глави лук

50 г ориз

червен пипер на вкус

200 г домати консерва

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук до златисто. Прибавете ориза и доматите и ги запържете. Подправете със сол, червен и черен пипер. Залейте с 1 ч.ч. топла вода и оставете на котлона за около 5-6 минути. Намаслете тава и сложете почистената риба. Напълнете шарана с получената смес от ориза и запечете в загрята до 180 градуса фурна за 20 минути като покриете с фолио. Махнете фолиото и оставете да се запече за още 10 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц