Бутербаница със спанак и сирене

Неустоимо вкусна и бърза закуска


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Замразеният спанак се размразява и се изстисква добре. В голяма купа се смесват спанакът, натрошеното сирене, кашкавалът и яйцето. Плънката се разбърква добре и се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Тестото се разcтила и се нарязва на 5 дълги ивици. Върху тях по средата на всяка ивица се разпределя равномерно плънката. Краищата се залепват и така се получават 5 рула. Рулата се навиват и се нареждат в застлана с хартия за печене тава и се намазва с разбития жълтък. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Още по темата

Нарежете праза на ситно и го запържете в малко олио. Яйцата разбийте и добавете киселото мляко, натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязано топеното сирене....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп