Бутер тарта с кайма и грах

Бутер тарта с кайма и грах Лакомник

Вкусен аламинут за обяд или хапване по всяко време

Бутер тарта с кайма и грах
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 лист бутер тесто

500 г кайма

1 стрък пресен лук

250 г гъбен сос

300 г грах от консерва

1/2 ч.ч. настърган кашкавал

3 домата

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса. Разточете тестото в намаслена тава и набодете на няколко места с вилица. Запечете за 10 минути. Запържете нарязания лук и каймата до златисто. Ако има излишна течност я изцедете. Прибавете граха, соса и запържете за 5 минути при периодично разбъркване. Сложете получената смес на равен слой върху тестото, поръсете с кашкавал и запечете за 10-15 минути. 5 минути преди готовност наредете доматите и допечете.

Още по темата
Още по темата
Как да работите с бутер тесто
Работата с бутер тесто е лесна като детска игра и рецептите стават бързо. Има обаче някои правила, които ще гарантират идеалния краен резултат.   1. Купувайте...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц