Как да работите с бутер тесто

Как да работите с бутер тесто Лакомник

Преди готвене трябва да е студено

Как да работите с бутер тесто
Автор:Лакомник

Работата с бутер тесто е лесна като детска игра и рецептите стават бързо. Има обаче някои правила, които ще гарантират идеалния краен резултат.

 

1. Купувайте само силно замразено тесто! Следете дали го вадят от фризера и дали опаковката му е цяла.

2. Преди употреба размразете тестото. Работете с меко, но студено тесто.

3. Не размразявайте бутер тестото на принудителна топлина или в микровълнова печка. Най-добре е да го извадите от фризера вечерта и да го оставите в хладилника цяла нощ.

4. Режете бутер тестото с много остър нож. Тъпото острие смачква пластовете, от които е направено многолистното тесто.

5. Не мачкайте бутер тестото, не го месете, не го разточвайте и не го дърпайте с ръце. Ръсете предварително с брашно повърхността, върху която го разстилате.

6. Печете изделията от бутер тесто в предварително загрята фурна на 200-220 градуса. Слагайте тавата във фурната, единствено ако сте сигурни, че тази температура е достигната. Тя трябва да се запази до края на печенето.

7. Старайте се да ползвате колкото се може по-малко воднисти плънки, когато ги влагате в бутер тесто. Намажете предварително с вода мястото за залепване и след това притиснете с ръка, за да не изтича пълнежа при печене.

8. Когато работите с бутер тесто, не е необходимо да ползвате мазнина.

9. Намазвайте изделията от бутер тесто с разбито яйце отгоре преди печене, за да добият красив и апетитен златист цвят.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц