Бутер пай с пиле и бамя
Приготвяне
90 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Запържете бекона до златисто и извадете върху салфетка. Подправете пилешкото месо със сол и го запържете мазнината от бекона до златисто и извадете. В същия тиган загрейте 2 с.л. зехтин, прибавете брашно и запържете, залейте с бульона, разбийте с вилица, оставете да кипне. Оставете да кипне за минута, разбъркайте и отнемете от огъня. Загрейте фурната до 200 градуса. Запържете в 1 с.л. зехтин, целината, лука, чушките и гответе докато омекнат. Подправете на вкус, прибавете зеленчуците в пилешкия бульон, добавете бамята, доматите, подправете и оставете да кипне. Прибавете пилето, бекона, намалете огъня и гответе до готовност. Сипете получената смес в тава, покрийте с тесто и запечете за около 35 минути.
Още по темата
Бутер тестото се изважда от хладилника непосредствено преди готвене.
Обелете и сварете картофите в леко подсолена вода и ги намачкайте с вилица на пюре.
Лукът...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп