Брюкселско зеле с орехи
Вегетарианско предложение за вкусен обяд
Приготвяне
20 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Срежете напряко в основата брюкселското зеле. Сложете го във вряща подсолена вода да се вари 10–15 мин., докато омекне. Междувременно разтопете маслото в друг съд, добавете орехите и запържете, докато станат златисти. Прибавете кубчетата хляб и продължете да запържвате, докато маслото се поеме и хапките станат хрупкави. Отцедете зелето и добавете сместа с орехите, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и ги запържете за няколко минути.
Още по темата
Зелето се вари почти до омекване, изважда се и се оставя да се отцеди. В тавичка запържвате галетата в маслото, добавяте зелето, разбърквате и добавяте сметаната,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп