Брюкселско зеле с орехи

Брюкселско зеле с орехи Лакомник

Вегетарианско предложение за вкусен обяд

Брюкселско зеле с орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

450 г брюкселско зеле

50 г растително масло

75 г смлени орехи

50 г нарязан на кубчета хляб (или крутони)

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Срежете напряко в основата брюкселското зеле. Сложете го във вряща подсолена вода да се вари 10–15 мин., докато омекне. Междувременно разтопете маслото в друг съд, добавете орехите и запържете, докато станат златисти. Прибавете кубчетата хляб и продължете да запържвате, докато маслото се поеме и хапките станат хрупкави. Отцедете зелето и добавете сместа с орехите, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и ги запържете за няколко минути.

Още по темата
Още по темата
Брюкселско зеле със сметана
Зелето се вари почти до омекване, изважда се и се оставя да се отцеди. В тавичка запържвате галетата в маслото, добавяте зелето, разбърквате и добавяте сметаната,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц