Брюкселско зеле с картофи в сос от горчица



Приготвяне
35 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Задушете картофите за 5 минути в голям съд с вряща вода. Прибавете брюкселското зеле и продължете да готвите 5-8 минути или докато картофите и зелето омекнат, но без да се разварят. Отцедете ги и ги сложете в купа за сервиране с ябълката, целината и зеления лук. В малка тенджера разбийте ябълковия сок, оцета, брашното, горчицата, хряна, зехтина и кимиона. След като сместа заври, я оставете на умерена температура, като разбърквате непрекъснато. Варете 2 минути. Изсипете горещата заливка върху зеленчуците и размесете съставките. Сервирайте ястието топло или със стайна температура.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп