Печени картофи с брюкселско зеле

Апетитни картофи на фурна с брюкселско зеле


Начин на приготвянe
Картофите се почистват и измиват. Режат се на кубчета с къдраво ножче. Главичките брюкселско зеле се слагат в гевгир. Измиват се на течаща вода. Взема се керамична тава. Редят се кубчетата картофи. Между тях се разпределят зеленцата. Продуктите се поливат с чаша прясно мляко, вода и олио. Овкусяват се със сол и мащерка. Зеленчуците се покриват с парченца топено сирене. Ястието се пече на умерена фурна, 40 минути. Мащерката му придава приятен аромат. Поднасят се вкусни картофи и брюкселско зеле, поляти с млечен, сиренов сос.
Още по темата

Лука и моркова се запържва,добавя се измития ориз и леко се дозапържва. Добавя се брюкселското зеле и гъбите и пак се запържва като се бърка постоянно. Налива се 1...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп