Боровинково парфе

Лесен десерт, който ще ви достави истинско удоволствие


Приготвяне
30 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Млякото се отцежда. Разбива се в миксера заедно със сладкото от боровинки, захарта, изварата и ванилията. Прибавя се сварената елда и се разбърква. Желатинът се накисва във вода, за да бухне. След това се разтопява на водна баня с толкова вода, колкото е указано на опаковката. Не бива да се допусне да заври. Оставя се леко да се охлади. След това се излива в сместа и се разбърква добре. Всичко това се изсипва във форма за печене с пръстен. Поръсва се обилно с шоколадовите стърготини и се оставя в хладилника за 24 часа да се стегне.
Още по темата

Бананите се разбиват със сметаната и изварата в блендер, добавя се канелата и пудрата захар и се разбива отново. Сместа се излива във формички и се замразява във...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп