Богата мусака с патладжани и канела

Богата мусака с патладжани и канела Лакомник

Нов невероятен вкус на любимата рецепта

Богата мусака с патладжани и канела
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г патладжани

80 мл зехтин

1 глава лук

600 г кайма

200 мл бяло вино

400 г домати

сол на вкус

2 ч.л. сушен магданоз

1/2 ч.л. канела

5 г кафява захар

600 г картофи

40 г брашно

50 г масло

1/4 ч.л. индийско орехче

Начин на приготвянe

Нарежете патладжаните по дължина на филии, поръсете ги със зехтин и ги запечете за 30 минути при 180 градуса. Нарежете на ситно лука и го запържете до прозрачност, прибавете каймата и запържете за 5 минути, добавете виното и гответе на умерен огън за 20 минути. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета, пасирайте и прибавете към каймата. Подправете на вкус и задушете за още 20 минути. Прибавете останалите подправки и захарта. Нарежете картофите на филии, подправете на вкус и запържете до полуготовност. Нарежете слой картофи в намаслена тава, отгоре сложете слой от каймата, патладжаните и залейте със сос бешамел приготвен от млякото, маслото и брашното. Залейте и запечете ца 30-40 минути при 190 градуса.

Още по темата
Още по темата
Гръцка мусака със сирене и кайма
Патладжаните се нарязват по дължина на парчета с дебелина 5 мм, поръсват се обилно със сол и се оставят да постоят 20 мин. В загретия зехтин се запържват лукът и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц