Боб на тава по черновръшки
Насладете се на тази невероятна комбинация на боб с наденички
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бобът се сварява до омекване и се прецежда през гевгир. Брашното се запържва без мазнина до златист цвят и след като изстине се размива на каша. Смесва се с боба. Прибавят се нарязаните гъби, морков и чушка, всичките подправки и се обърква добре. В намазнена тава се нареждат доматите, нарязани на шайби, изсипва се половината от приготвената бобена смес, редят се наденичките и след това се изсипва и останалата част от сместа. Покрива се с домати и се пече около 40 – 45 минути в умерена фурна. Сервира се с гарнитура по желание.
Още по темата
Предварително накиснатия боб се вари до омекване.Към него се прибавя ситно нарязания зелен фасул.В мазнината се задушават нарязания лук,чесън,ситно нарязаните домати и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп