Бирени хапки със сирене и маслини
Апетитни хапки подходящи за предястие, гарнитура или мезе за бира
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бирата се излива в купа за месене на тесто. Добавят се содата и бакпулверът, разбърква се с лъжица. Добавя се брашното, което преди това трябва да се пресити, за да е по-меко тестото. Слагаме джоджена, маслините. Настъргваме сиренето и го добавяме към сместа. Омесваме го да се оформи хубава топка, след което разпределяме тестото на равни части и омесваме малки топчици, които поставяме в предварително намаслена тавичка. Вземаме един нож и леко правим малки разрези на топчиците, поръсваме с червен пипер всяка една. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути.
Още по темата
Картофите се обелват, нарязват, сваряват се в подсолена вода, отцеждат се и се намачкват още топли. Ситно нарязаният лук се запържва в 1 с.л. олио, прибавят се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп