Пълнозърнести питки с леща

Нестандартна, но вкусна и здравословна закуска


Приготвяне
70 минути
Порции

10

Начин на приготвянe
Омесва се за около 5 мин. еластично тесто. Оставя се да почива 60 мин. и разделя на 36 топчета. Всяко се оформя като 9 см кръг. В средата се поставя 1-2 ч.л. от сместа, приготвена по следния начин:
Запържва се в мазнина 1 гл. ситно нарязан лук, 2-3 ск. чесън, добавя се лещата, 2 с.л. доматено пюре и голям домат нарязан на кубчета. Овкусява се с подправките и ври до сгъстяване и се охлажда.
Пече се в намазнена тава в загрята на 200 С за около 15 мин. до зачервяване. Овкусявате с подправките и зехтина.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп