Бионсе ще издаде книга с рецепти, вдъхновена от майка й – Тина. Красавицата явно е твърдо решена да управлява света, както пее в един от последните си хитове, защото освен актриса, певица и танцьорка, вече ще е и кулинарка.
В книгата, която е подготвила за издаване е побрала любимите рецепти, които знае от майка си, но и умее да приготвя сама.
Бионсе е убедена, че книгата ще пожъне успех, още повече, че се радва и на подкрепа от страна на друга известна кулинарка – Гуинет Полтроу. Русокосата актриса вече представи своите рецепти в книга, която се превърна в световен бестселър.
Въпреки страстта си към готварството, Бионсе призна, че не се справя особено добре в кухнята. Тя обаче не се отказва и прави всичко по силите си, за да усвои магията на готвенето и засега умее да приготвя вкусно различни видове пай и предястия. Вижте една от рецептите й, която сподели в шоуто на Опра Уинфри.
Ябълков пай
Необходими продукти
За основата:
200 г брашно
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. прясно мляко
2 с.л. вода
1 1/2 ч.ч. захар
За пълнежа:
6 големи ябълки (около 1кг)
1/2/ч.ч. захар
3 с.л. брашно
1 с.л. канела
За топинга:
3 с.л. брашно
1/2 ч.ч.захар
100 г масло
Начин на приготвянe
За основата: В голяма купа смесвате брашното, олиото, млякото, водата и захарта. Замесвате до получаването на меко тесто. Готовото тесто слагате във форма за печене като повдигате краищата на тестото да прилепнат по стените на съда.
За пълнежа: Смесвате захарта, брашното, канелата. В тази смес овалвате ябълките (нарязани на дребно или настъргани на едрото ренде) и всичко се изсипва в основата на пая.
За топинга: Смесвате брашното, захарта и маслото. Тази смес изсипвате върху пълнежа. Топинга може да стане на трохички ако използвате по-малко масло – това не е проблем, просто с него се посипва пълнежа. Ако ви се получи твърд може да го настържете на ренде, получава се много ефектно.
Така приготвения пай се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса и се пече 45 минути до 1 час. Готовността се проверява със суха клечка.