Бионсе се хвали с готварска книга

Бионсе се хвали с готварска книга Лакомник
Бионсе се хвали с готварска книга
Автор:Лакомник

Бионсе ще издаде книга с рецепти, вдъхновена от майка й – Тина. Красавицата явно е твърдо решена да управлява света, както пее в един от последните си хитове, защото освен актриса, певица и танцьорка, вече ще е и кулинарка.

В книгата, която е подготвила за издаване е побрала любимите рецепти, които знае от майка си, но и умее да приготвя сама.

Бионсе е убедена, че книгата ще пожъне успех, още повече, че се радва и на подкрепа от страна на друга известна кулинарка – Гуинет Полтроу. Русокосата актриса вече представи своите рецепти в книга, която се превърна в световен бестселър.

Въпреки страстта си към готварството, Бионсе призна, че не се справя особено добре в кухнята. Тя обаче не се отказва и прави всичко по силите си, за да усвои магията на готвенето и засега умее да приготвя вкусно различни видове пай и предястия. Вижте една от рецептите й, която сподели в шоуто на Опра Уинфри.

 

Ябълков пай

 

 

 

Необходими продукти

 

За основата:

 

200 г брашно

 

1/2 ч.ч. олио

 

2 с.л. прясно мляко

 

2 с.л. вода

 

1 1/2 ч.ч. захар

 

За пълнежа:

 

6 големи ябълки (около 1кг)

 

1/2/ч.ч. захар

 

3 с.л. брашно

 

1 с.л. канела

 

За топинга:

 

3 с.л. брашно

 

1/2 ч.ч.захар

 

100 г масло

 

Начин на приготвянe

 

За основата: В голяма купа смесвате брашното, олиото, млякото, водата и захарта. Замесвате до получаването на меко тесто. Готовото тесто слагате във форма за печене като повдигате краищата на тестото да прилепнат по стените на съда.

 

За пълнежа: Смесвате захарта, брашното, канелата. В тази смес овалвате ябълките (нарязани на дребно или настъргани на едрото ренде) и всичко се изсипва в основата на пая.

 

За топинга: Смесвате брашното, захарта и маслото. Тази смес изсипвате върху пълнежа. Топинга може да стане на трохички ако използвате по-малко масло – това не е проблем, просто с него се посипва пълнежа. Ако ви се получи твърд може да го настържете на ренде, получава се много ефектно.

 

Така приготвения пай се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса и се пече 45 минути до 1 час. Готовността се проверява със суха клечка.

 

Още по темата
Още по темата
Гуинет Полтроу готви вегетариански вкусотии
Гуинет Полтроу е изключително голяма почитателка на здравословния начин на живот и йогата и неслучайно многократно е печелила награди за перфектния си външен вид. Това...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц