Актрисата Анета Сотирова се гордее с прекрасното си семейство. Дъщеря й Белослава е нейна опора, двете са много близки, прекарват време заедно дори в кухнята. Анета от години има малък хотел в Лозенец и признава, че за да се грижиш добре за гостите си, самият ти трябва да обичаш хубавата храна. Баниците и десертите са нейна запазена марка.
Необходими продукти:
5 яйца
1 пакет готови кори
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. кисело мляко
3 с.л. брашно
350-400 гр. сирене
1 ч.ч. газирана вода
Начин на приготвяне:
4-те яйца се разбиват с брашното, киселото мляко и намачканото сирене. Намазвате тавата с олио и започвате с реденето на корите като всяка кора бива намазана с олио на 4 кори поставяте сместта и продължавате да редите, когато свършат корите баницата се нарязва на квадратчета и се полива с останалата част от олиото. Газираната вода се разбива с останалото яйце и се полива баницата. Пече се в загрята фурна.