Пилешки кюфтенца с кашкавал на Анета Сотирова

Пилешки кюфтенца с кашкавал на Анета Сотирова Лакомник
Пилешки кюфтенца с кашкавал на Анета Сотирова
Автор:Лакомник

Преди години певицата Белослава издаде своя кулирна книга със стотици интересни рецепти. Всъщност изпълнителката е наследила кулинараната си страст от своята майка - Анета Сотирова. От години в арт средите тя има славата на кулинарен творец. Може да направи и най-обикновените ястия неустоимо вкусни.

"Не обичам да се хваля, за мен готвенето е начин на живот. Вярно е, през годините съм получвала много похвали и това само ме радва. Доволна съм, че и дъщеря ми е прихванала тази любовкъм вкусното", споделя Анета.

 

Необходими продукти:

200 г пилешко филе

300 г пилешка пържола от бут (без кожа)

1 глава лук

2 филии бял хляб

2 скилидки чесън

1 ч. л. суха мащерка

1 яйце

150 г кашкавал

сол и черен пипер на вкус   

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се смила на кайма. Прибавят се настърганата глава лук, стритият на паста чесън, сол и черен пипер на вкус, яйцето, настърганият кашкавал, накиснатият във вода и отцеден хляб и мащерката. Замесва се кайма. От нея се оформят малки кюфтенца, слагат се в тава с незалепващо покритие или покрита с пергаментова хартия и се пекат около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц