Месото се нарязва на малки хапки. След това се прави същото с лукът, гъбите и домата, но те трябва да са нарязани на по-ситно. Сипват се в по-дълбок съд за да е по-удобно когато се запържват. През това време се приготвят картофите като се нарязват на малки кубчета. След като лукът започне да придобива златист цвят се прибавят и картофите, заедно с червеният пипер, бялото вино и сол. Оставя се сместа на котлона десетина минути. След това се изсипва гозбата в йенско стъкло или ако имате по-голям пръстен съд. Съдът се похлупва и се слага в предварително загрята фурна. Оставя се така около 40-50 минути на 180 С. След като се извади, на гозбата се прави заливка като на обикновена мусака - с млякото, яйцето и брашното, в тази смес също се прибавя щипка сол. Запича се около 10-15 минути.