Баклава



Приготвяне
90 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Нареждаме по 5 кори на веднаж върху тавата. Намазваме ги с масло(разстопено) и поръсваме с орехи. Така постъпваме докато корите не свършат. Разрязват се на квадратчета или на ромбчета. Слагаме да се пекът на 180 градуса докато станат готови. Отделно приготвяме сиропа. В тенджера наливаме водата и изсипваме захарта и ванилиите. Кипват и сваляме от котлона. Когато корите изстинат ги заливаме със сиропа и чакаме да се охлади.
Още по темата

Всяка кора се намазва с 2 с.л. смес. Локумите се нарязват на малки парченца. Нареждат се по 10 на тясната страна. Навива се на пуричка. Подреждат се в подмазана тава...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп