Баклава с плънка от кадаиф

Баклава с плънка от кадаиф Лакомник
Баклава с плънка от кадаиф
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
15
Автор
Виолета Матева, Камено
Лакомник Необходими продукти

1 пакет кори за баница
200 г кадаиф
1 пакет разтопено масло
За плънката:
1 ч.ч. счукани орехи
1 ч.л. канела
1 с.л. грис
1/2 ч.ч. захар
За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч. вода
1 канелена пръчица
лимонов сок

Начин на приготвянe

Приготвяме първо сиропа. В купа с водата, захарта и канелената пръчица се слага на котлона да поври 5 мин, сваляме и оставяме да се охлади, като добавяме лимонов сок на вкус. Разстиламе корите. Първата се намазва с четка с разтопеното масло и се поръсва с плънката, приготвена от смесените счукани орехи, канела, грис и захар. Отгоре се поръсва слой от кадаифа. Хващат се две кори и се навиват на руло. Намазва се трета кора с масло и върху нея се поставя готовото руло и отново се навива. Така се прави и с останалите кори. Получават се 5 дебели рула, нареждат се в намаслена тава и се нарязват на парчета. Отгоре се поръсва с малко олио по разрезите. Печем в загрята фурна (180 градуса) около 35 мин до зачервяване. Изважда се и се залива с охладения сироп. След 2 часа е готова, но най-вкусна е на следващия ден. Направете тази баклава и ще впечатлите гостите си за празниците.

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц