




Приготвяме първо сиропа. В купа с водата, захарта и канелената пръчица се слага на котлона да поври 5 мин, сваляме и оставяме да се охлади, като добавяме лимонов сок на вкус. Разстиламе корите. Първата се намазва с четка с разтопеното масло и се поръсва с плънката, приготвена от смесените счукани орехи, канела, грис и захар. Отгоре се поръсва слой от кадаифа. Хващат се две кори и се навиват на руло. Намазва се трета кора с масло и върху нея се поставя готовото руло и отново се навива. Така се прави и с останалите кори. Получават се 5 дебели рула, нареждат се в намаслена тава и се нарязват на парчета. Отгоре се поръсва с малко олио по разрезите. Печем в загрята фурна (180 градуса) около 35 мин до зачервяване. Изважда се и се залива с охладения сироп. След 2 часа е готова, но най-вкусна е на следващия ден. Направете тази баклава и ще впечатлите гостите си за празниците.
Да ви е сладко!
