Баклава „Момински устни”
Приготвяне
1 час
Порции
12
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Замесваме от посочените продукти немного твърдо тесто, отпочива малко. Разделяме на 20 топки, които първо разточваме поотделно с големина на нормална чиния. След това ги слагаме едно върху друго последователно, поръсвайки нишесте обилно между тях. Разточваме, докато стане достатъчно голяма кора. Слагаме в едната половина орехите и прегъваме на две да се получи полумесец и отново разточваме, за да полепнат орехите в тестото. С помощта на чаша оформяме полумесеци, които подреждаме, застъпвайки ги в намазаната тава с масло. Печем в умерена фурна до зачервяване.
(Аз лично направих половин доза, защото става много голяма баклава.)
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп