Баклава



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

12

Начин на приготвянe
Нареждаме по 5 кори наведнъж върху тавата. Намазваме ги с масло (разтопено) и поръсваме с орехи. Така постъпваме, докато корите не свършат. Разрязват се на квадратчета или на ромбчета. Слагаме да се пекат на 180 градуса, докато станат готови. Отделно приготвяме сиропа. В тенджера наливаме водата и изсипваме захарта и ванилиите. Кипват и сваляме от котлона. Когато корите изстинат, ги заливаме със сиропа и чакаме да се охлади.
Още по темата

Шоколадът се настъргва и към него се добавя канелата. Върху всяка кора се наръсват орехи и от шоколадовата смес. Процедурата се повтаря с всички кори, които се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп