Шоколадова баклава
Неустоимо изкушение за коледната трапеза
Приготвяне
45 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Шоколадът се настъргва и към него се добавя канелата. Върху всяка кора се наръсват орехи и от шоколадовата смес. Процедурата се повтаря с всички кори, които се нареждат в намаслена тавичка. Баклавата се нарязва на парчета и се полива с разтопеното масло.Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-ина минути, докато получи златисто-жълт цвят. През това време се приготвя сиропа: захарта и водата се слагат да къкрят около 10 - ина минути. Добавя се сокът от лимон и настърганата лимонена кора, и се оставя да ври още 2 минути. Готовата баклава се изважда от фурната, поръсва малко индийско орехче и се оставя да се охлади, след което се полива със сиропа. Оставя се да престои около 2 часа, за да поеме сиропа.
Още по темата
Намажете подходяща кръгла тава с мазнина. Смелете орехите и ги смесете с канелата. Разтопете маслото. Започнете да редите корите, като мажете всеки ред...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп