Ароматно пиле в гювече
Вкусна и икономична рецепта за обяд или вечеря
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете месото на кубчета и задушете в зехтина. Овкусете. Когато стане леко крехко, добавете розмарина и заквасената сметана. Задушете още 3-4 мин. Нарежете тиквичката на тънки кръгове и покрийте дъното на гювечетата. Отгоре сипете месо, подредете резенчета топено сирене, после пак ред тиквички и така, докато се напълнят гювечетата. Залейте със сметановия сос. Пече се 15-20 минути на 180С.
Още по темата
Сиренето се нарязва на парчета, които се разпределят в гювечета, покриват се с кръгчета от доматите и опечените и обелени пиперки, поръсват се с разтопеното...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп